Wydrukuj tę stronę
Wtorek, 10 październik 2017 09:35

Jaka podłoga do kuchni?

Napisane przez 
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Kuchnia, to jedno z newralgicznych pomieszczeń domu czy mieszkania, gdzie oprócz walorów estetycznych bardzo ważnymi są elementy użytkowe. Tutaj nie tylko przygotowuje się posiłki ale często rodzinnie się je spożywa. Zastosowanie podłogi drewnianej przyczynia się do zdecydowanej poprawy komfortu i tworzy poczucie ciepła szczególnie dla naszych stóp, zarówno w okresie grzewczym jak i poza nim. Są także bezpieczniejsze - amortyzują upadki.

Drewno w kuchni?

Proponowane podłogi warstwowe komponują się niemal z każdą aranżacją wnętrz. Ich stabilność, bardzo dobre zabezpieczenie przed wilgocią i zarysowaniami, stanowi bardzo mocną propozycję. Okresowa pielęgnacja sprawi że zawsze będzie naturalnie, ciepło, miękko i przytulnie. Można również zaaranżować połączenie niewielkich wstawek z kamienia lub konglomeratu granitowo - kwarcowego. W ostatnich latach przeważają projekty kuchni otwartych, tworzących pewną całość przestrzenną wraz z aneksem kuchennym i salonem, gdzie podłoga drewniana ma szczególne znaczenie i decyduje o klimacie całości.

Czytany 519 razy Ostatnio zmieniany Wtorek, 10 październik 2017 09:59